Článek

Snídaně před výšlapem

Dnes jsme měli na výšlapu zajímavou debatu o snídaních, aneb, čím to je, že šlapu jak divá a pořád nemám hlad? 🙂

 Je to proto, že si vždy před výšlapem dám snídani bohatou na semínka a energii, která se uvolňuje pomalu – tělo je pak déle zásobené dostatečnou energií a nemá potřebu hned po pár kilometrech něco baštit. Dám si kaši, kterou není nutné ráno dlouho vařit – ano, i instantní kaše může být zdravá, když v ní nejsou přidány stabilizátory a cukr. 

Mně osobně se osvědčily kaše od firmy Nominal (kupuji ve zdravé výživě) – mají spoustu druhů – vícezrnnou, semínkovou, pohankovou, rýžovou…. Dobré je kaše střídat, ať to člověku neleze za chvíli ušima 🙂 Kaši si osladím medem, přimíchám chvíli předtím namočená chia semínka, konopná semínka, ořechy, dochutím karobem a skořicí a přidám ještě čerstvý banán – a mám snídani jako lusk a hotovou do 5ti minut 🙂 

Přidat můžete i jakékoli jiné ovoce, které máte rádi. A když nemáte čerstvé, můžete i sušené – např. brusinky jsou výborné. 

Jen pozor na množství – stačí malá miska a člověk je plný. 

A v zimě si pro zahřátí a rychlejší nastartování metabolismu můžete ještě přimíchat cayenský pepř – stačí špetka 🙂 

Přeji vám dobrou chuť 🙂

No a kdo baští zelené potraviny, zapije tuto dobrotu ještě mladým zeleným ječmenem a pošlape jedna radost 🙂

Ten je totiž bohatý na minerály a vitamíny, které člověk potřebuje pro spalování při výkonu. 

Autorem článku je Mgr. Zdenka Šardová

O další vhodné výživě ať už při sportu nebo v běžném životě se můžete poradit s kolegyní 

a výživovou poradkyní  Terezou Kukol 🙂

Sdílejte článek:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Sdílejte článek:

Share on facebook
Share on linkedin

Nejčtenější články

Blog

Další články

Nejčtenější články